sâmbătă, 12 iulie 2008

fara numar

De ce copiii de la tara stiu sa foloseasca un PC dar al dracului ca nu stiu sa traga apa la un WC? (un altfel de exemplu: Calatorie la oras de Corneliu Porumboiu)
Cei sapte ani de acasa s-au transformat in ore intense de informatica si programare.
Acum intr-o casa e mai importanta existenta unui calculator decat cea a unei biblioteci. Nu am auzit niciodata o fraza de genul: "nu ai cartea x? cum se poate?" insa am auzit: "tre` sa-i iau un calculator lu` asta micu` ca acusi il dau la scoala si ii trebuie". cu ce o sa'l ajute la scoala pe plod daca invata sa joace counter inainte sa invete sa calculeze?
am vazut cazuri in care copii de vreo 5 ani stateau ore in sir la sali de calculatoare si parintii/bunicii le aduceau haleala acolo.
de ce te miri ca ai un copil anemic si slab cand el sta zile intregi inchis in camera, rupt de realitate si cu febra musculara la mana? si cel mai important tu il incurajezi ca vezi doamne calculatoarele's viitoru` si o sa ajunga fi'tu viitoru` bill gates daca impusca cat mai multi bootzi..
asa ca dragi parinti...mai bine va trimiteti copiii cu oile decat sa'i lasati in preajma unui calculator de la o varsta frageda.


*pentru matusa mea..
Publicat de aldehida la 11:45 |  
categorii: , ,

4 comentarii:

Abonați-vă la: Postare comentarii (Atom)