joi, 2 octombrie 2008

orice, numai bolnav sa nu fii..

odata cu venirea toamnei, oamenii, din anumite motive, au fost nevoiti sa vada cate vre'un doctor..
cei care au fost la cabinete private au fost mai norocosi.. ei au scris despre oameni care se baga in fata, despre cozi "infernale" si asa mai departe..
eu am fost in policlinica din botosani. ce'am vazut eu - impresionant. ce au patit altii - Dumnezeu cu mila.
vreau sa zic ca nu stii ce'i aia o coada daca nu esti batran, sarac si bolnav. daca ti se pare ca o coada la paine inainte de marile sarbatori e imensa, atunci nu ai trecut niciodata prin fata usii pe care scrie mare "diabet".
deja nu mai scrie endocrinologie sau altceva..pentru ca toti oamenii intreaba unde tre` sa stea la coada pentru diabet..si asa s'au gandit doctorii sa o faca mai usor. bineinteles ca mai usor era sa le zica sa stea la coada cea mai mare. nimeni nu ar fi gresit. e genu` de coada care nu se mai termina si nu mai incepe..e doar un cerc vicios.
ei frate..oamenii astia muuuulti au fost tratati cu respect dupa mine. adica erau lasati sa astepte in pace.. spre deosebire de cei ce asteptau la oftalmologie. era acolo o asistenta a dracului. a dracului de proasta, a dracului de nesimtita, a dracului de impertinenta, a dracului de insensibila...a dracului. se purta in ultimu` hal. nu avea rabdare, tipa la oameni , tragea de ei..orice sa arate ca'i FUSTRATA si n'o mai fute sotu`..eu am scapat usor de ea..insa ma uit ca pe scaun in spatele meu sta un mosulica cu baston si ochelari "fund de borcan". erau ingrozitor de groase lentilele, deci banuiesc ca nu mai avea mult pana la orbire..ei bine mosuletu` era adorabil..iti venea sa'l iei acasa si sa'l pui sa'ti fie bunic.insa mi s'a facut pielea de gaina gandindu'ma ca tampita aia o sa tipe sau o sa traga de el. bineinteles ca am plecat in treburile mele:-j insa acum ma simt un pic vinovata:( cineva tot trebuia s'o injure un pic pe pizda aia proasta puna la punct pe doamna asistenta...cineva care nu avea nevoie de ea..nu a fost sa fiu eu aia.

revenim..
toti care asteptau prin spital erau batrani sau saraci (sau ambele)
toti priveau doctorii ca pe niste zeii (strigau intruna "doamna/domnul doctor", chiar daca o faceau la simple asistente sau la simpli medici)
toti sareau cu cascavalu` (un pic si la propriu..de la o tanti mirosea a branza si o suspectam ca i'ar fi adus doctoritei niste cas de oaie)
toti asteptau minuni (gen sa vina dracului odata doctoru` ca'mi fata vaca!!!)
toti erau tristi (porcu nu mai vrea de ieri sa manace..nu mai stiu ce sa mai fac :( - cat ii gluma'i panarama da` chiar se plangea o tanti de nu stiu ce dar mai interesant e partea cu "nu stiu cui"..adica ea vorbea cu o alta tanti de langa..da` tanti de langa nu vorbea cu ea. si culmea ca nu era singura. doar ca ea era singura care vorbea singura :)) )
o alta faza ?tare?..era o femeie la vre'o 30 - 40 cu probabil mama ei. la un alt cabinet astepta sotul ei. la un moment data femeia scoate o sticla de 250 ml de tutti frutti si iau toti cate o gura :| adica stiu ca exista oameni saraci..dar de ce nu si'au luat o sticla de 1 litru de apa de la fantana?
as mai avea de zis da`i timpu` sa ma duc sa'mi scriu la mate. asta pt cei care intrebau dc nu mai scriu. de asta :)) ca's fata constiincioasa si pun scoala pe primu` loc :))) :-j



Note to self: nu mai folosi expresia "ca la nebuni" in fata cabinetului de psihiatrie :))
Publicat de aldehida la 22:34 |  
categorii: ,

1 comentarii:

Abonați-vă la: Postare comentarii (Atom)